شستشوي سبزي و ميوه
ثبت نام

شستشوي سبزي و ميوه چاپ

براي شستشوي مناسب سبزي‌ها بايد چنين عمل کرد:
• ابتدا بايد سبزي‌هاي خريداري شده را خوب تميز و سبزي‌هاي پلاسيده شده را جدا كرد.
‏• سبزي‌ها را با آب سرد مي‌شوييم تا گل‌و لاي و مواد اضافي آنها از بين برود (آب گرم هم باعث از بين رفتن برخي مواد مغذي موجود در آنها مي‌شود، هم آنها را بيش از حد نرم مي‌کند).
• البته اگر شستشو تحت فشار آب انجام شود، بهتر تميز مي‌شوند.
‏• براي از بين بردن تخم انگل‌ها بايد سبزي‌ها را در يک ظرف مناسب با حجم سبزي ريخت و ظرف را از آب پر کرد. براي هر ليتر آب بايد 3ـ5 قطره مايع ظرفشويي در ظرف ريخت، سپس با دست هم زد تا تمام سبزي‌ها در کف حاصل از مايع ظرفشويي قرار گيرد.بعد از 5 دقيقه بايد سبزي‌ها را از بالاي ظرف برداريم چون تخم انگل سنگين است و در ته ظرف قرار مي‌گيرد (نبايد ظرف همراه سبزيجات را در آبکش برگردانيم) بعد با آب سرد کاملاً آبکشي کنيم.
‏• براي از بين بردن ميکروب‌ها بايد سبزي‌هايي را که در مرحله قبلي با مايع ظرفشويي شسته شده‌اند، در مايع ضدعفوني‌کننده ريخت. براي اين کار بايد در يک ظرف 10 ليتري آب، يک قاشق چايخوري پرکلرين (گرد کلر) را حل کرد و سبزي‌ها را به مدت 5 دقيقه در آن نگه داشت.
‏• پس از ضدعفوني کردن، بايد سبزي‌ها را با آب سالم به خوبي شست.
‏• براي شتشوي ميوه‌ها و سبزي‌هايي که در زير زمين کشت مي‌شوند، مثل هويج، سيب زميني و... بايد خاک روي آنها را با دقت پاک کرد. بهتر است کاهو ابتدا پرپر شود و سپس شستشو شود.
چند نکته در مورد خريد سبزيجات
بهترين شرايط براي خريد سبزيجات، خريداري سبزي تازه بدون مواد ضدعفوني‌کننده و يا مواد شيميايي و به طور مستقيم از محل کاشت است.
‏• سعي کنيد از سبزي‌هايي که به طور طبيعي رسيده‌اند، استفاده كنيد نه از سبزي‌هايي که به طور نارس چيده شده و به طور مصنوعي مي‌رسند.
‏• براي خريد سبزي از پلاستيک رنگ روشن يا پاکت کاغذي استفاده کنيد از پلاستيک مشکي(زباله) و روزنامه استفاده نکنيد. اگر سبزيجات به مدت طولاني لابه لاي روزنامه قرار گيرند، جوهر نوشته‌هاي روزنامه به تدريج جذب سبزي مي‌شود.
‏‏• در خريد سبزيجات توصيه مي‌شود هر چه سبزي اندازه‌اش کوچکتر باشد تردتر است.
‏• اگر نوعي سبزي در فصل خاصي وجود ندارد، به جاي انواع کنسرو شده، از انواع منجمد شده آن استفاده كنيد.
‏• سبزي‌ها حاوي مقدار زيادي آب هستند که در صورت تبخير باعث از بين رفتن بسياري مواد مغذي موجود در سبزي و تغيير مزه آن نيز مي‌شوند. با نگهداري سبزي‌ها در محيط مرطوب مي‌توان مانع اين تغييرات شد.
‏• نگهداري سبزي‌ها در مغازه در صورتي که در يخچال صورت پذيرد، مواد مغذي آنها به ميزان بيشتري حفظ مي‌شود.آنزيم‌هاي موجود در سبزي‌ها باعث تغيير ترکيب سبزي‌ها و از دست دادن مواد مغذي آنها و همچنين باعث تبديل قند موجود در سبزي‌ها به نشاسته مي‌شود.سرما باعث مي‌شود فعاليت آنزيم‌ها کاهش يافته و در نتيجه دوام سبزي بيشتر ‌شود.
‏• براي نگهداري سبزي‌هاي خريداري شده در منزل توصيه مي‌شود هر چه سريع‌تر آن را شسته و پس از خارج شدن آب، آن را در پارچه نازک تميز قرار داده و در يخچال نگهداري كنيد.
چهار عامل عمده باعث تخريب مواد مغذي موجود در سبزي‌ها مي‌شوند: حرارت، نور، هوا و آب.
منبع: روزنامه اطلاعات


تبلیغات

آخرین بروز رسانی در جمعه, 14 مرداد 1390 ساعت 09:49
 

حکایات خواندنی




کلیه حقوق مادی و معنوی سایت پایگاه اینترنتی تیک متعلق به پدید آورندگان آن می باشد و هرگونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد.     طراحی سایت : سرورنگار

code security | suara benteng | hosting | it support | unpam | uzanc | hosting gratis | it konsultan |