ثبت نام

آجیل بخورید، اما خام، کم نمک و محدود چاپ

ajil

 

به گزارش  ایسنا  آجیل و دانه های روغنی در کنار میوه و شیرینی از وسایل مرسوم پذیرایی و به نوعی پای ثابت خوراکی های ایام نوروز است. اما در این میان برخی افراد به دلیل مشکلات جسمی و برخی بیماری های مانند دیابت، پرفشاری خون و …محدودیت هایی در مصرف این خوراکی ها دارند و همیشه مقدار و نوع آجیل مصرفی آنها مورد سوال بوده است.
به گفته بسیاری از متخصصان، این بیماران در ایام عید با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. برخی تصور می‌کنند که در این ایام، مجاز به تغییر گسترده در برنامه غذایی معمول روزانه خود هستند و این دوران آن‌قدر کوتاه است که تاثیری بر سلامت آنها نخواهد گذاشت اما همین تعطیلات به ظاهر کوتاه می‌تواند تاثیر منفی بر سلامت بیماران دیابتی داشته باشد.
مصرف آجیل‌های شور در ایام عید موجب بالا رفتن فشارخون چه در افراد سالم و چه در بیماران دیابتی می‌شود و به همین دلیل توصیه می شود که افراد به ویژه دیابتی‌ها از مصرف بی رویه آجیل‌ها خودداری کرده و خوردن افراطی انواع شیرینی‌ها و غذاهای پرکالری را کاملا کنار بگذارند.
البته برای بیماران دیابتی، خوردن شیرینی و آجیل ممنوع نیست. بیمار دیابتی می تواند در ایام نوروز مقدار کمی شیرینی خشک مصرف کند، ممنوعیتی ندارد اما باید تعادل را رعایت کند.
آجیل شور برای افراد با فشار خون بالا و بیماران قلبی ـ عروقی و آجیل شیرین برای بیماران دیابتی و افراد دارای اضافه وزن مضر است؛ بنابراین بهتر است به مقدار مناسب از آجیل‌های خام بی‌نمک استفاده کنید.
آجیل‌های بو داده فسادپذیرند و بو دادن آجیل طعم کهنگی آن را پنهان می‌کند؛ بنابراین مغزها را به صورت خام خریداری کنید و هر بار به مقدار مصرف بو دهید.
از خرید مغزهای پوست‌کنده اجتناب کنید؛ چراکه این مغزها با توجه به راحتی مصرفشان زیاد میل می‌شوند و این امر می‌تواند سبب افزایش دریافت انرژی و اضافه وزن شود.
نگهداری طولانی‌مدت آجیل، تغییرات شیمیایی و اکسیداسیون خفیف چربی‌ها را در پی داشته و موجب بوی کهنگی و طعم نامطلوب آجیل می‌شود؛ بنابراین آجیل را در اندازه‌ای بخرید که در دو هفته عید مصرف شود.
در صورتی که روی مغزهای آجیل سوراخ‌هایی مشاهده کردید از مصرف آنها بپرهیزید؛ چراکه در داخل سوراخ‌ها لارو حشرات به صورت کرم‌هایی به اندازه دانه برنج وجود دارد.
از مصرف مغز گردوی سیاه شده در داخل آجیلتان اجتناب کنید. سیاه شدن گردو عمدتا به دلیل رشد کپک‌ها و قارچ‌هایی است که می‌توانند با ترشح سموم خطرناک توکسین برای سلامت مخاطره‌آمیز شوند.


تبلیغات

آخرین بروز رسانی در دوشنبه, 10 مرداد 1390 ساعت 09:57
 

حکایات خواندنی




کلیه حقوق مادی و معنوی سایت پایگاه اینترنتی تیک متعلق به پدید آورندگان آن می باشد و هرگونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی دارد.     طراحی سایت : سرورنگار

code security | suara benteng | hosting | it support | unpam | uzanc | hosting gratis | it konsultan |